Festiwal Nauki i Sztuki 2007
Forum » Newsy / Ogłoszenia TLUGa » Festiwal Nauki i Sztuki 2007
Rozpoczęta przez: koorekkoorek
1162636629|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Liczba wypowiedzi: 4
rss icon RSS: Nowe wypowiedzi
Podsumowanie:
Propozycje
Festiwal Nauki i Sztuki 2007
koorekkoorek 1162636629|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

Witam, może trzeba by zebrać w jedno miejsce pomysły, propozycje odnośnie Festiwalu Nauki i Sztuki. Termin zgłozenia propozycji mija 10 listopada, jak zapewnie większość z Was wie.

Sa dwa podstawowe pytania:
1. Chcemy cokolwiek robić
2. Co chcemy?

Ja myślę, że warto o sobie chociażby przypomnieć. Jako TLUG mamy wręcz obowiązek ewnagelizować ;) Na ostatnim spotkaniu w piątek padło kilka propozycji. Nie wiem czy pamiętam wszystkie ale te kilka utkwiło mi w pamięci:

• Web 2.0 - czyli lista zakupów :)
  • idea wiki, wikination etc
  • rozwiązywanie konkretnych problemów, np co zrobić aby wyposarzyć warsztat grafika?

Więcej propozycje nie pamiętam, za niepamięć szczerze żałuje i postanawiam poprawę :)

Rozwiń Festiwal Nauki i Sztuki 2007 przez koorekkoorek, 1162636629|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
Re: Festiwal Nauki i Sztuki 2007
boudboud 1163109443|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

standardowy + web-2.0

Nie mogłem edytować stronie wyższej (gngngngngaa), więc tu piszemy w sposób lineowy. Trochę głupi jest. Może, że ktoś będzie mi tłumaczyć jak to zmienić do wiki… W każdym bądź razie, więcej ważny, że mamy treści dla wzoru dla jutro (piątek 10.11.2006r.). —boud

http://www0.torun.linux.org.pl/twiki/bin/view/Main/ProjektFestiwalNaukiTorun2007

tytuł: Web 2.0

kiedy? sobota? niedziela?

opis (maks 1000 znaków według wzoru elektronicznym, maks 600 według wzoru napisanym)

Strony www uczestniczący - np otwarta publikacja, wiki i blogi w sieci internetu - gdzie stary człowiek z klawiaturem może bezpośrednio poprawić błędy na stronach www bez biurokracji lub razem z kolegami tworzyć mediów społecznych - zostają więcej i więcej modny. Co to jest wiki? I blog? i otwarta publikacja? Dlaczego przestiżowy czasopismo naukowe Nature twierdzi, że angielskich stronach wikipedii o tematach naukowych są na sam poziom jako Encyclopedia Britannica - pomimo że, ktokolwiek z dostępem do internetu może napisać cokolwiek w na tych stronach www? Spróbujemy wyjaśnić tego paradoks.

może być?

Ostatnia edycja 1163110856|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover Przez boud + Pokaż więcej
Rozwiń Re: Festiwal Nauki i Sztuki 2007 przez boudboud, 1163109443|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
lenkalenka 1163166386|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

trochę poprawek, mam nadzieję że może być.
boud, czemu tam było "stary człowiek", nie lepiej po prostu "zwykły człowiek"?

Uczestniczące strony www - np otwarte publikacje, wiki i blogi w sieci
internet - gdzie zwykły człowiek z klawiaturą może bezpośrednio
poprawić błędy bez zbędnej biurokracji lub razem z kolegami
tworzyć społeczne media - stają się coraz bardziej modne. Co to jest
wiki? , blog? i otwarta publikacja? Dlaczego prestiżowe czasopismo
naukowe Nature twierdzi, że angielskie strony wikipedii na tematy
naukowe są na tym samym poziom jak Encyclopedia Britannica - pomimo że,
ktokolwiek z dostępem do internetu może napisać cokolwiek na tych
stronach? Spróbujemy wyjaśnić ten paradoks.

Ostatnia edycja 1163166546|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover Przez lenka + Pokaż więcej
Rozwiń Re: Festiwal Nauki i Sztuki 2007 przez lenkalenka, 1163166386|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
boudboud 1163168689|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover

czemu tam było "stary człowiek", nie lepiej po prostu "zwykły człowiek"?

Myślałem o ,,sZary człowiek", nie ,,stary człowiek" :P

michał napisał:

Ja jestem za tym, ze skoro mamy mowic o Web 2.0, to lepiej podac opis jako tag cloud, np. spisac to:

http://nonfiction.ig-gestaltung.de/wp-content/web20map.png

enigmatycznosc i maksimum informacji.

Hmmm, to nie zły pomysł, tylko musimy to konwertować do tryb tekstowy, i nie widzemy, że będziemy przekonywać politbiuro festiwalu o użycie rozmaitych fontów…

Rozwiń Re: Festiwal Nauki i Sztuki 2007 przez boudboud, 1163168689|%e %b %Y, %H:%M %Z|agohover
New Post
Jeśli nie zaznaczono inaczej, Zawartość tej strony dostępna jest na licencji Creative Commons Attribution-Share Alike 2.5 License.